Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Η επανάσταση άρχισε ...




Εν έτει 2003 , ο σύντροφος Μιχαηλ Φαμελιν έγραφε:

post//editorial

Τι είναι τo Turing Machine???

Η βασική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός εντύπου που να διανέμεται 4free και να περιέχει ό,τι μας κάνει εντύπωση και ό,τι θέλουμε να μεταφέρουμε στους υπολοίπους. Στην πραγματικότητα κάτι ανάλογο σερνόταν στα κεφάλια μας (με διαφορετική μορφή στου καθενός ξεχωριστά) εδώ και αρκετό καιρό. Όχι πάντα σαν επιδίωξη αλλά ακόμα και σαν αντικείμενο ξεβαρέματος στις ατελείωτες ώρες χαβαλέ και χασίματος χρόνου, εν γένει.

Κάποια στιγμή έτυχε να συμπέσουν οι καούρες μας την ίδια χρονική περίοδο (κάπου μέσα στο Μάρτη...) και αποφασίσουμε να γίνουμε διεθνώς γνωστοί και να κάνουμε διεθνή καριέρα στο χώρο της underground-ανεξάρτητης-και-εν-γένει-κατεστραμένης δημοσιογραφίας. Έτσι εγένετο Turing Machine. Ελπίζουμε μόνο να καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινάμε με αυτό το πρώτο issue και να μην αποδειχθούμε φωτοβολίδες... Μάλλον το issue #2 μετατίθεται για μετά το καλοκαιράκι όταν και εάν ξαναμαζευτούμε ο καθένας από την πατρίδα του στην μεγάλη και όμορφη Athenz City μας...

Όσον αφορά την θεματολογία του Turing Machine issue #1, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Η βασική ιδέα ήταν «γράψτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι αρκεί να μην διαφωνούν οι υπόλοιποι». Το κείμενο του καθενός συντάκτη (ψωωωώνισμα!! J) μπήκε αυτούσιο με μεταβολές μόνο όταν και οι ίδιος έκρινε σωστό να γίνουν. Γι ' αυτό και δεν υφίσταται ΥΦΟΣ του Turing Machine γενικά, αλλά το κάθε άρθρο έχει το υφάκι που επέλεξε ο συντάκτης του. Εξ'ου και οι τεράστιες διαφορές ύφους μεταξύ συγκεκριμένων άρθρων. Α!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ!!! (Άργησε λιγάκι αλλά το έκανε το θαυματάκι του).

Τώρα, αν ακόμα υπάρχουν απορίες σχετικές με το λόγο ύπαρξης του Turing Machine (αν δηλαδή δεν έχει ακόμα γίνει σαφές ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για ότι κάναμε και ότι απλά κάναμε την πλάκα μας) τότε μπορώ να δώσω μια προσωπική εξήγηση χωρίς να επιζητώ να εκφράσω και όλους τους υπόλοιπους: Για την καταπολέμηση της Μιζέριας. Της δικιάς μας αλλά και αυτής που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας είτε στην πόλη μας, είτε στην TV μας, είτε και στην ίδια την σχολή μας (Δεν έχετε και εσείς την εντύπωση ότι στην σχολή ΗΜΜΥ ο καθένας προσπαθεί να φάει τον διπλανό του? Ρε παιδιά είπαμε, άμιλλα οκ, αλλά εσείς το πεθάνατε!!! Και γαμώ τους ανταγωνισμούς! Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι electrical+computer engineers έτσι).

NO MORE MISERY!!

Ο πάντα επίκαιρος αυτός λόγος του πρώτου post - editorial δεν μπορεί να κρατείται πλέον κρυφός από την παρηκμασμένη λαιμαρια της μπουρζουαζίας. Οι μάζες μίλησαν και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση της πληροφορίας, ώστε κάθε προλετάριος να μπορεί να αγγίξει την αλήθεια. Το ΚΚΣΕ αναλαμβάνοντας το χρέος του έδρασε άμεσα.

Υ.Γ. Επίσης το ΚΚΣΕ αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στους συντρόφους Μιχαηλ Φαμελιν και Κωνσταντιν Πουλιασεφ να κάνουν ένα post με την σύντομη ιστορία του
περιοδικού, με την αιτιολογία ότι «τα λένε ωραία»

0 σχολιασμοί: